PYYDÄ APUA

Jos kaipaat apua vaikkapa haastavan elämäntilanteen selvittämiseen, jätä meille viesti sivun alaosasta löytyvän lomakkeen avulla.

Raahe, Siikajoki ja Pyhäjoki  – Mukana perheiden arjessa

Vanhemmuus

 

Kun jokin asia on sinulle tärkeä, haluat varmasti suoriutua siinä hyvin. Sen vuoksi vanhemmuuskin vastuineen voi tuntua haastavalta. Voisi myös sanoa, että vanhemmaksi kasvetaan eikä siinä olla koskaan valmiita. Lapset ja heidän kanssa eteen tulevat tilanteet ovat erilaisia. Vanhempana opitaan jatkuvasti uusia asioita ja toimintamalleja erilaisissa tilanteissa.

 

Vanhempien on tärkeää olla tietoisia eri kehitysvaiheista, jotta he osaisivat toimia kuhunkin vaiheeseen sopivalla tavalla. Tällöin he pystyvät ymmärtämään esimerkiksi uhmaikäisen kiukuttelua tai teini-ikäisen haastamista. Vanhempien on tärkeä ymmärtää, mitä lapsi ikävuotenaan tarvitsee vanhemmiltaan, koska he määrittelevät toiminnallaan pitkälti lapsen hyvinvointia. 

Vanhemmuuden paineet voivat näyttäytyä riittämättömyyden tunteina. Usein kyse on siitä, että vanhempi kokee lapsen todella tärkeänä ja rakkaus ilmenee huolena. Jotta vanhempi jaksaisi olla vanhempi, hänen on hyvä huolehtia myös omasta jaksamisestaan. Kun oma vireystaso on kunnossa, on helpompi jaksaa myös haastavia tilanteita lasten kanssa. 

 

Mitä on hyvä arki?

Kotona kaikilla on hyvä ja turvallista olla! Kodin ilmapiirissä on tilaa kaikille tunteille. Perheessä arvostetaan ja kunnioitetaan jokaista omana itsenään. Toimivat arkirutiinit, yhteinen aika ja riittävä tukiverkosto luovat kasvualustan lasten hyvinvoinnille, terveelle kasvulle ja kehitykselle. Aikuinen kykenee olemaan aikuinen ja lapsi saa olla lapsi. Lapsi saa ottaa vastuuta ikätasonsa mukaisesti, mutta hänen on tärkeä tietää, että hän on vanhemman mielessä.

Paikallisia palveluita vanhempien arjen tueksi:

 

 

Pyydä apua

Tarvitsetko apua omaan tilanteeseesi? Vai kaipaatko apua perheenjäsenen, ystävän tai muun läheisen tilanteeseen liittyen?

Lähetä viesti, me autamme. Verkostostamme löytyy useita kokeneita palveluneuvojia, jotka osaavat vastata kysymyksiisi ja kertoa, mitä kautta apua olisi parhaiten saatavilla. Olemme sinuun yhteydessä viiden arkipäivän kuluessa.

Huomioithan, että tämä lomake ei ole tarkoitettu akuutin hätätilanteen hoitoon.
Hätätilanteissa ota suoraan yhteyttä hätäkeskukseen tai poliisiin soittamalla numeroon 112.
Lapsiperheiden palveluohjaukseen voit ottaa yhteyttä, kun jokin asia perheen, lapsen tai nuoren tilanteessa huolettaa.

 

Voit pyytää tällä lomakkeella henkilökohtaista yhteydenottoa lapsi- ja perhepalveluiden ammattilaiselta. Kirjoita lomakkeelle yleiskuvaus asiastasi. Älä kirjoita arkaluonteisia tai yksityiskohtaisia henkilötietoja (kuten henkilötunnus). Nimi ja puhelinnumero tarvitaan, jotta voimme vastata yhteydenottoosi. Säilytämme antamiasi tietoja vain sen aikaa, mikä on tarpeen asian hoitamiseksi/palvelun toteuttamiseksi. Sosiaalihuollon asiakkuuteen liittyvät tarpeelliset tiedot kirjataan sosiaalihuollon asiakasrekisteriin

Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan